Current Progress
Current Progress
Current Progress
0% fuldført
Video/Tekst

Undervisning & workshop

Det er tid til en gennemgang af begrebet barnets bedste, og hvad du kan gøre i dit forsøg på, at skulle og kunne manøvrere mest optimalt.

Hele modul 3. er reelt i forlængelse af mit video opråb til hele Danmark, der netop omhandler, at samtlige fagpersoner der arbejder på børnesager, ikke har afstemt kammertonen og benytter alle forskellige "noder" når "musikken spiller i systemet". 

Altså hver dirigent (fagperson i systemet) følger forskellige noder (begrebet) baseret på egne fortolkninger (af selve musikstykket (din børnesag). 

Jeg taler om det som sker i kommunerne, familieretshuset og hos domstolene. Det er en ganske alvorlig situation.

Mit udgangspunkt i denne lektion er i forlængelse af mit video opråb til hele Danmark "Barnets bedste".

Men nu vil jeg tale med dig om, hvordan bruger du denne viden klogt, og hvordan kommer du med den viden videre på en god og sund måde.

Det er nu jeg siger sætningen, tag ansvar mor eller far!

Vær bevidst om helt fra starten, at det politiske narrativ og myndigheder og instansers tilgang til "barnets bedste", reelt virker modsat virkeligheden, hvor det meget tydeligt og synligt, at beslutninger netop ikke træffes ud fra barnets bedste!

Du har et valg nu!

Vil du bare give op nu, og lade de tilfældigheder som kan ske eller sker, styre direkte i frit-fald-kaos for dit barn? 

Eller er det nu, at du viser fra den modige, balancerede og velovervejende strategiske side af dig som forælderen, der er klar til at gå hele vejen for dit barn?

Det er et kæmpe arbejde, at sikre bedste løsninger for dit barn og det er ikke alle forældre, som det lykkedes for. Til gengæld er min erfaring, at har man som forældre erkendelsen og fokus på tidlig indsats, så er prognosen for gode resultater væsentlig bedre!

Det er din læringsproces i dette undervisningsforløb. Du viser ved, at bruge tid på, at lære nyt og blive inspireret, at du netop vil gå en ekstra mil for dit barn. Det skal du have stor ros for!

Men jeg erfarer, at alt for mange forældre lader "systemet" styre det som sker og skal ske... Det er situationen, hvor du på en god og elegant måde skal forsøge, at tage styringen! Det sker ofte med små step på step...

Det kræver stor tålmodighed, vedholdenhed, hårdt arbejde og en god portion timing og held.

Hvad kan du som mor eller far, der ønsker at tage ansvar gøre i processen i, at sikre bedste løsninger for dit barn?

Hele modul 5 handler om "Bliv pilot i dit skilsmissebarns liv". 

Det handler om, at du bliver bevidst om dit barns situation og trivsel. Det typiske er, at man som mor eller far spotter, at ens barn har det svært. Hvor svært og hvad det reelt handler om i nødvendige detaljer grader, er den svære øvelse.

Jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at få dig ind i din egen transformation, hvor du ser dit barn fra nye og andre perspektiver.

Du vil blive guidet step for step i forhold til, hvad kan du gøre og hvordan.

I modul 6. der omhandler "Bliv din egen sagsleder" finder du din workshop, hvor jeg guider med alle de relevante spørgsmål, som du skal bruge til din storytelling. 

At forberede sig dygtigt og grundigt, er et stort arbejde. 

Du fornemmer sikkert allerede, at kompleksiteten i din børnesag er meget stor og du og dit barn oplever sikkert hændelsesforløb, som meget overvældende og ganske svært at genfortælle.

Hvor skal man ende og begynde? 

Måske oplever du allerede nu, at talestrømmen ind i mellem bliver stor og meget blandes sammen. Måske oplever du allerede nu, at det er svært for udefra stående, at forstå sammenhænge og situationer.

Alt det arbejder du og jeg med i modul 6, således du bliver bevidst om, hvilke information og hvilken fortælling, der er relevant, alt efter hvem der kommunikeres med. Ikke alle skal have den samme information.

Eksempler:

  • Sundhedsplejersker, daginstitution eller skole.
  • Kommune.
  • Familieretshuset.
  • Din advokat i forhold til Familieretten.

Træk vejret dybt og find din indre styrke!

Jeg ved godt, at på den ene side befinder hele børneområdet sig i en form for omvendt undtagelsestilstand og det eneste forudsigelige er, at alt hvad som sker, er ganske uforudsigeligt.

Men... den mor eller far som er bedst forberedt, har bedste forudsætninger for at styre myndigheder og instanser i den retning, der er bedst for dit barn.

Det er altså dit ansvar, at gøre alt for at forsøge, at tage styringen elegant.

Der er altså meget du selv kan gøre for, at sikre en tydelig, konkret og sober kommunikation. Det kommer jeg også ind på i denne i modul 4 lektion 5, hvor du i den kloge kommunikationen træder på bremsen og tager styringen!

Bare rolig, jeg guider dig hele vejen!

Er du klar til at gå videre?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>