1.5 | Forebyggende tidlige indsatser i skilsmissen

Hvis I som familie skal til at ophæve samlivet, eller hvis I allerede har ophævet det, vil I befinde jer i en helt ny situation, og I vil opleve, at der udover den praktiske ophævelse af de fælles ejendele, vil komme mange nye følelsesmæssige emner I skal forholde jer til og håndtere. 

Disse emner vil typisk være:

  • Hvordan du bevarer en fornuftig kommunikation til ekspartneren.
  • Hvordan du kommunikerer med de myndigheder og instanser, der bliver involveret i skilsmissen.
  • Hvordan du sikrer, at jeres fælles børn få den omsorg og støtte de behøver, da de også bliver ramt af sorg og krise, når mor og far skilles.
Det følelsesmæssige i en skilsmisse kan kræve mange ressourcer, hvorfor det er vigtigt, at du som forælder prioritere at passe på dig selv både fysisk og psykisk.

Når følelserne bliver sluppet fri, kan det føles meget overvældende.

Især når der er børn involveret, og hvis du oplever stor uenighed mellem dig og din ekspartner omkring børnene, vil følelsen af angst og afmagt ofte dominere. Dine tanker vil typisk køre non stop, hvor du forestiller dig forskellige scenarier, og følelserne vil være i oprør.
Hvis uenighederne fortsætter, vil kroppen typisk reagere med stress og udbrændthed, hvilket kan lede til angst og depression samt spændinger og smerter i kroppen.
Såfremt skilsmissen ender i en højkonflikt, og denne fortsætter og eskalerer, kan det oveni ovennævnte medføre PTSD symptomer.

Ro ville normalt være løsningen.

Men i en skilsmissekonflikt findes der ikke ro. Jeg kommer senere i dette undervisningsforløb ind på redskaber, som kan hjælpe og støtte dig til bedre, at håndtere de mange svære følelser, således at stress, udbrændthed, angst, depression og PTSD minimeres mest muligt.

Hvad vil forebyggende tidlig indsats sige?

Det handler om ikke at vente til, at du får behov for akut krisehjælp! Bare dette undervisningsforløb og din workshop, er dit første vigtige skridt, som jeg tænker, at du opleve som befriende. Det er årsagen til, at jeg vil coache dig til at blive din egen sagsleder og pilot for dit barn. 

Det er essentielt, at du kan tænke klart og ikke handler overilet. Det betyder bl.a. at angsten ikke må styre dine beslutninger og måder at kommunikere på. 

Alt for mange forældre i skilsmisse ender i den negative spiral.

Jeg siger ikke dette for at skræmme dig. Det er blot lige netop nedenstående illustration alt for mange forældre gennemlever. Er man først fanget i den negative spiral, er det virkeligt svært, at komme ud på den anden side på en god måde. Er du allerede i denne situation, betyder det ikke, at du ikke kan få vendt din situation... Det kræver blot enorme kræfter, ressourcer, dygtighed, timing og held. 

Jeg har selv prøvet den negative spiral og kommet igennem tunnelens nåleøje. Det er lykkedes mig, at vende alt det negative og traumatiske rundt 180 grader. Det er i dag min styrke ingen kan tage fra mig.

Men det kræver en fighter-tilgang, viden, tro, stædighed, ihærdighed og stor portion toldmodighed. Det er vigtigt, at man passer på sig selv fysisk og psykisk. Chakra meditation var et af mine redskaber, hvorfor jeg anbefaler du sideløbende med dette undervisningsforløb også benytter dig af mit tilbud til dig: 10 ugers undervisning i chakra meditation.

Gratis medlemskab

Meditation

13 lessons

For dig som har behov for Fokus, Ro og Overblik!

Ikke begyndt

Er du klar til at gå videre?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Pen
>