4. | Bliv pilot i dit skilsmissebarns liv

4. | Bliv pilot i dit skilsmissebarns liv

Når sammenbruddet i familien rammer barnet, er hvad barnet har gennemlevet og gennemlever, tænker og føler unikt.

Det siges desværre alt for ofte, at børn er seje og dygtige til at tilpasse sig nye situationer og forudsætninger.

Det finder jeg som ide og udvikler af Kids Rescue tvivlsomt, hvorvidt det overhovedet er sandt!

Måske er dit barn sorgs ramt og du skal være opmærksom på, at for dem kan føles som en livskrise.

Måske er dit barn i det dysfunktionelle familieliv udsat for den ene belastende episode efter den anden, hvor psykisk eller fysisk overgreb er et vilkår, der skal afhjælpes.

Jeg guider dig, så du bliver bevidst om alt det, så du bedre kan tolke dit barns symptomer og reaktioner.

Du bliver i dette foløb bevidst om, hvad det vil sige, at "blive pilot i dit barns liv" :

  • Bedre kunne give dit barn "jeg-støtte".
  • Blive mere præcis og skarp når du inddrager de fagpersonerne, der omgiver dit barn. Hvilken form for hjælp og støtte finder du bedst underbygget konkret. 
  • Du vil bedre kunne sætte rette ord på, når du i din storytelling skal beskrive dit barn. Hvad fortæller du hvordan og i hvilken forbindelse.


Dine lektioner til dit første modul i dit undervisningsforløb:

Bliv bevidst om, at dit barn kan have behov for hjælp til, at bearbejde deres sorg og krise.

Video lesson

Nogle børn er udsat for så massivt et pres, og oplever den ene overvældende begivenhed efter den anden, således det ender med traumereaktioner. Vi henleder din opmærksomhed hen mod det alt for mange forældre ikke er opmærksom på, og som kunne være situationen for dit barn.

Video lesson

I vores nervesystem har vi en speeder og bremser som hjælper os med at regulere vores behov og vores impulser. Børn med traumer kendetegnes ved, at de har en stor ubalance i kroppen, hvorfor deres nervesystem er meget ubeskyttet og er sensitiv over for stimuli. De er for ofte i kamp og flugt i overlevelse, som gør at barnet bliver stresset eller får depression i en tidlig alder. Det er også her diagnosen ADD og ADHD bliver stillet. Men er det nu også en diagnose dit barn har, eller kan det handle om, at dit barn bærer på et traume eller flere. Du skal vise og fortælle dit barn at verden ikke er utryg, men at det er kroppen som husker oplevelsen, hvor dit barn blev bange og utryg (følte sig forladt). Du skal hjælpe dit barn til at være i nuet og orienterer sig i, hvad de ser omkring sig. Du skal forberede dit barn på hvad skal du nu, så barnet ikke skal gætte sig til, hvad det skal. I øvelserne der vises i nedenstående videoer, finder du inspiration til hvordan du kan hjælpe dig barn med at finde tryghed og ro. God fornøjelse.

Video lesson

Det kan være rigtigt svært for et barn, at være pårørende til en mor eller far der har en sindslidelse eller er i et misbrug (alkohol, stoffer, piller) Det er helt normalt for børn med dette svære livsvilkår, at det kan give katastrofetanker, tankemylder, tilsidesættelse af egne behov og ønsker, behov for at beskytte sin syge forælder og kontrollere, at forælderen har det godt. Alt for mange børn ved ikke, hvorfor deres forælder er anderledes, og har en adfærd barnet ofte ikke forstår. Psykiatrifonden har fået produceret en række “snak om det” tegnefilm. Kids Rescue anbefaler, at både forældre, pårørende eller klasselæreren, snakker om det … med børn. God fornøjelse

Video lesson

Det er vores hensigt, at få dig til at se ting, du ikke tidligere har været opmærksom på.

Video lesson

Den rette kompetence som sparring er svær at finde - og hvad skal du vælge

Video lesson
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Pen
>