Udarbejdet af Jacob Birkebæk

Radio24Syv dokumentaren “Barnets ret til to forældre”.

januar 2

Dokumentaren blev udsendt lige inden byretsdommen, hvor jeg ikke fik medhold i eneforældremyndigheden.

I 2013 og 2014 var jeg i forbindelse med deres udsendelser om skilsmisse Danmark, en far-stemme i utallige interviews. 

I forlængelse og som opfølgning på dokumentaren blev jeg i et direkte interview om rettens dom, kørt fuldstændigt over med skarpe spørgsmål. Et ellers ligetil spørgsmål; "hvorfor eneforældremyndighed til mig", havde jeg så svært ved at besvare kortfattet og konkret og forståeligt for udefra stående.

I situationen var jeg rasende over journalisten, der gik hårdt til mig. 

Efter at have reflekteret over det for mig pinlige interview, blev det tydeligt for mig, at jeg simpelthen ikke var skarp nok i min generelle storytelling.

Jeg var for "pæn" og tog for mange hensyn til vores søns mor. 

Det gik op for mig, at hvad der var åbenlyst for mig, opfattede udefra stående helt anderledes og med stor skeptisk. Uden den lange forhistorie, kunne de fleste ikke forstå alvoren og nødvendigheden af eneforældremyndighed.

Tak til Radio24Syv journalisten.

Der fik mig til at indse, at min storytelling i landsretten skulle være helt anderledes, tydelig, konkret, så det barske og dysfunktionelle blev italesat i skrift og tale, som "pis i sne".  

Den planlagte del 2. af podcasten, der skulle være en opfølgning på den præserende sag, blev aldrig produceret. I del 2 og 3 kan du læse eller lytte til potcasten om vores fulde historie.

Du kan enten vælge, at læse hele historien, der danner baggrund for Kids Rescue, eller shoppe rundt i de emner du måtte finde særligt interessante for dig.

Jeg håber, med min fortælling, at den både kan sætte ting i perspektiv i forhold til det samfund vi lever i - og hvem ved, måske finder du lige netop den inspiration du har behov for.

Husk på, min historie er sådan set ikke unik.

Det som er det unikke, er min tilgang og måde at håndtere vores årelange børnesag. Sagen begyndte kort tid efter vores søns fødsel til i dag, hvor han i dag som 16 årige ung teenager, befinder sig i eksil, som dansk flygtninge fra de danske familieretslige og sociale myndigheder med sin far, mig. I del 3. går helt i dybden med dette emne.

Jeg er i 2023 fortsat den beskyttende forældre der kæmper mod fjenden; myndigheder og instanser - staten Danmark.

The never ending story

I del 2 og 3 tager jeg dig endnu dybere med en på rejsen om systemsvigt og det mørke Danmark. 

Et mange årigt mareridt, der blot ikke var et mareridt, men vores personlige historie og vores virkelighed. 

- min motivation som ide & udvikler af Kids Rescue!

Du kan læse eller lytte til de øvige postcast, der er en barsk fortælling. 

Jeg håber min historie giver anledning til forståelse for de personlige processer, jeg vil kalde for transformationem, man som barn og voksen gennemgår - ja man som menneske bliver udsat for.

Du vil blive bevidst om, hvad det er jeg mener, når jeg taler om tidlig indsats. Hvad vil det sige, at tage ansvar som forældre. Det helt store spørgsmål, hvor langt er du villig til at gå for dit barn, sætter det spørgsmål i perspektiv. Hvordan finder man den indre styrke, der bevarer håbet og troen på, at det nok skal gå. Men det kræver en stor og vedvarende indsats, hvor man konstant skal agere strategist, kommunikativt velovervejet og klogt, tilpasset lige netop den enkelte offentlige fagperson, man er i berøring med. Og især rettidigt!

Det er min fortælling om, hvordan passede jeg på mig selv, så jeg har kunnet passe på min søn.

Jeg håber så meget, at min historie vil kunne inspirere dig.

Det er en barsk virkelighedsberetning, hvor familie og bedste gamle barndomsvenner kan se det er svært, men de forstår ikke, hvorfor myndighederne ikke griber ind med rette hjælp og støtte, eller hvorfor træffes der nytte løse og urimelige beslutninger, resolutioner og domme. Er det mon ikke dig, som der bare skal give slip og give efter? Eller er du sikker på, at det ikke dig, som fejler og der er noget galt med?

At tage ansvar er en beslutning, der har en pris. 

Det bliver begyndelsen på det ensomme liv. Men du er ikke ensom - der er hjælp, råd og vejledning derude... men pas på - blandt de hjælpende "eksperter", stortrives den frådige farlige ulv iklædt fåreklæder. 

Husk på, min historie er såmænd ikke unik. Det unikke er min måde, at håndtere min sag på - ved at sikre, jeg er min egen Sagsleder & Pilot i mit barns liv.

Du kan også... du kan vælge, at ville! 

Altså valget er dit alene! Brug min historie som inspiration til din egen sag - måske er der kun enkelte elementer, der giver mening for dig - men måske er det lige netop de elementer, der kan få betydning for dig eller dit barn.

Men nu ved du, hvad der var min motivation for ideen og udviklingen af Kids Rescue, et projekt der bestemt også har været gennem en stor og barsk transformation.

Man kan vælge, at give efter eller helt op. Eller man kan lade skuldrene falde tilbage og brystet frem og holde fast i sin overbevisning og vilje. Lad dig ikke kuge af det svære og overvældende. For hver en negativ eller svær modgang, omform den energi positivt, og lad modgangen give dig endnu mere styrke! Styrken du skal bruge, til at blive dit barns redningsplanke.  

Til den nysgerrige ligger podcas del 2, 3 og 4 allerede klar.

Tak fordi du læste eller lyttede med. 

Podcast

Podcast


Tags

Barnets ret til to forældre, Bopælsforælder, Dansk flygtning fra myndighederne, Der er hjælp råd og vejledning, Det ensomme forløb, Det kommunikative i skrift og tale, Din egen sagsleder & pilot i barnets liv, Eneforældremyndighed, Familie og venner forstår ikke, Familieretlige udfordringer, Far-stemme i skilsmisse Danmark, Forældreansvar og svære beslutninger i forældreskabet, Forældres kamp for rettigheder, Forældres rolle i familieret, Fortællingen i skrift og tale, Fuld forældremyndighed, helbred, høj-konflikt, Jacob Birkebæk, Journalistiske udfordringer, Konflikt med myndighederne, Min motivation for ideen og udviklingen af Kids Rescue, Myndighedernes forfejlede indgriben og beslutninger, Personlig transformation og kamp, Perspektivering og mentalisering, Podcast om børnesager, Radio24Syv dokumentar, Storytelling i retssalen, Strategi og kommunikation, Systemsvigt og det mørke Danmark, Tidlig indsats og forældreansvar, traume


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Du efterlades ikke alene med de svære vilkår!

Det kan være hårdt mentalt, at læse og lytte til artikler og videoer på Kids Rescue.

Du må ikke tabe modet. Kan du placerede det svære du oplever i din sag mentalt som et vilkår, hvor du "blot" vælger at navigere klogt, velovervejet og rettidigt, finder du styrken, modet og håbet.

Kids Rescue præsenterer det første initiativ af slagsen, hvor hjælp, støtte og direkte guidning, kan du finde her...

Det er omfattende materiale og opgaven, der er i vente for dig, er hårdt arbejde!

Men du kan godt!

#Skilsmisse, #Samvær, #Bopæl, #Forældremyndighed, #Tvangsanbringelse, #Tvangsbortadoption 

#Familieretshuset, #Familieretten, #kommune, #Forvaltningen, #Børn&UngeUdvalget, #Ankestyrrelsen 

Undervisning & workshop

Find inspiration - du guides hele vejen og ikke alene med det svære!

Opnå styrke, tro, håb og mod i din navigering med myndigheder og instanser

Frygt ikke dit møde med myndigheder, men udvis respekt og prioriter tidlig indsats.

Hvem kan hjælpe dig og dit barn? Hvordan? Du lærer at tage styringen over din "hjælper"; advokaten, socialrådgiveren ect.

>